Ο συνθέτης της Αμελί έρχεται μ' ένα μαγευτικό live show.

Ο ίδιος λέει για τον εαυτό του ότι δεν είναι κλασικός συνθέτης, δεν έχει κλασική μουσική παιδεία και ο χώρος του είναι τα στούντιο και η σκηνή. Πράγματι, ο Yann Tiersen δεν έχει τίποτα το κλασικό και θα κληθούμε να το διαπιστώσουμε από κοντά την Πέμπτη 13 Ιουλίου σε ένα μαγευτικό live show στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού - στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Οι μελωδίες του, μινιμαλιστικές, νοσταλγικές, αρκετές φορές μυσταγωγικές, επαναπροσδιορίζουν την έννοια του κλασικού και επάξια τοποθετούν τον ίδιο στον πυρήνα της νεώτερης γαλλικής μουσικής σκηνής.

Πολλοί θεωρούν ότι γράφει μόνο soundtracks. καθώς το μουσικό του στίγμα αγαπήθηκε πολύ στις  μελωδίες της Amélie και της ταινίας GoodBye Lenin! Το νοητό νήμα που ενώνει αυτές τις δύο ταινίες είναι οι ηλεκτρισμένοι ήχοι, ερωτικοί κι ευαίσθητοι, εύθραυστοι κι αποφασιστικοί, φινετσάτοι και πανκ, απόλυτα συνεπείς στο δημιουργό τους.

Ο πολύ- οργανίστας συνθέτης Yann Tiersen, που εξακολουθεί να πειραματίζεται και να εκπλήσσει το αφοσιωμένο του κοινό, ταξιδεύει στην αγαπημένη του Αθήνα,  όπου θα εμφανιστεί πότε με ένα πιάνο, πότε με ένα δαιμονικό βιολί. Το τελευταίο του project, «Εusa», είναι μια εξερεύνηση των ήχων και της ατμόσφαιρας του μικρού νησιού στο οποίο ζει, της Ushant, απέναντι από τις ακτές της Βρετάνης, γραμμένων στο τόσο χαρακτηριστικό του πιάνο.