Η κα Μενδώνη δήλωσε, ακόμα, ότι «δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά ο πολιτισμός από όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς τομείς αλλά αποκαλύφθηκε μια τεράστια ποικιλομορφία διαφορετικών εργασιακών σχέσεων. Από τον Μάρτιο, συνεργαστήκαμε συστηματικά με το υπουργείο Εργασίας και το ΥΠΟΙΚ, στη συνέχεια, προκειμένου η περίμετρος των μέτρων να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους στον τομέα του πολιτισμού».

Για το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», η υπουργός εξήγησε ότι έγινε ανάθεση των παραγωγών στους εποπτευόμενους φορείς. «Από εκεί και πέρα οι φορείς αυτοί συνεργάζονται με την αγορά. Από τον Οκτώβριο, θα εγκαινιάσουμε μια πλατφόρμα υποψηφιοτήτων για τον θεσμό αυτό. Φέτος, ο στόχος μας ήταν να δώσουμε δουλειά σε όσους ανθρώπους μπορούν να δουλέψουν και αφετέρου να διασφαλίσουμε ένα πολιτιστικό καλοκαίρι για τους πολίτες και τους τουρίστες» διευκρίνισε η κα Μενδώνη.

Επανερχόμενη στις δυσκολίες της νέας πραγματικότητας, η υπουργός επισήμανε ότι «στους ανοιχτούς χώρους οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι οι ηθοποιοί να κρατούν κάποιες αποστάσεις μεταξύ τους», δίνοντας, παράλληλα, το παράδειγμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ), και αναφέροντας: «είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τις “Όρνιθες”. Όταν τους είπαμε για πρόβες με μάσκα, ο σκηνοθέτης είπε: “προσαρμόζω τη σκηνοθεσία μου, ώστε οι ηθοποιοί να έχουν προσωπίδες με μάσκα”».