61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (5-15/11/20)

Written by on 27/06/2020

61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

5 – 15 Νοεμβρίου, 2020

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί το κοινό και τους δημιουργούς στην γιορτή του παγκόσμιου ανεξάρτητου σινεμά, από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου 2020.

Ανακαλύψτε ανατρεπτικούς σκηνοθέτες, τις καλύτερες ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο, τις ελληνικές παραγωγές, αφιερώματα και κινηματογραφικές εκπλήξεις. Η Αγορά του Φεστιβάλ είναι το μέρος όπου συναντώνται οι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρο

«Μια πυξίδα, πολλά χρώματα, καμία κατεύθυνση» είναι η ιδέα πίσω από την οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που υπογράφει ο Βάσκος illustrator Λουίς Μαθόν

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 5 έως 15 Νοεμβρίου. Αυτή τη στιγμή χτίζεται ένα υβριδικό μοντέλο για προβολές και δράσεις σε αίθουσες, στο διαδίκτυο και στο δημόσιο χώρο. Θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το υβριδικό φετινό Φεστιβάλ.


Το σκεπτικό πίσω από τις αφίσες

Μια πυξίδα, πολλά χρώματα, καμία κατεύθυνση. Επιστρέφουμε στα βασικά, στις σταθερές που χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Επικαλούμαστε τον παιδικό μας εαυτό που μας θυμίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική μας ανάγκη για μια εποχή πιο ξέγνοιαστη.

Αναζητούμε νέο πλοηγό το σινεμά. Οι ταινίες δείχνουν ζωτικά σημεία του ανθρώπινου ορίζοντα, δείχνουν όσα μας φέρνουν πραγματικά κοντά. Μάς προτείνουν καινούριους τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από κινηματογραφικές στιγμές, μέσα από την διαρκώς εναλλασσόμενη εμπειρία της
θέασης, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση προσανατολισμού για το αύριο.

Λίγα λόγια για τον Λουίς Μαθόν

Ο Λουίς Μαθόν είναι illustrator και animator. Έχει γεννηθεί στο Γκέτσο, στη Χώρα των Βάσκων και ζει στη Βαρκελώνη. Η δουλειά του είναι γεμάτη χρώματα και κίνηση. Για τα έργα του χρησιμοποιεί τόσο ψηφιακά μέσα, όσο και σχεδίαση στο χέρι.

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης (The New York Times, The New Yorker, Vogue), καθώς και με το βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Little White Lies, το οποίο συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *